Restaurant Guru 2022RecommendedRestoran Labirint

Restoran

Restoran "Labirint“ nastao je na mjestu nekadašnje gostionice "Bolje tu nego tamo“, jedne od prvih gostionica na Rabu i omiljenog okupljališta stanovnika staroga grada, kicara. Od 1979. godine ovu lokaciju preuzima obitelj Pičuljan, Josip i Đurđica te od 1981. godine započinju s radom pod imenom "Labirint“. 

Restoran dobiva ovo ime zbog svog položaja na kraju slijepe ulice, ali i zanimljive terase koja podsjeća na labirint.
Obitelj Pičuljan nastoji održati tradiciju prethodne gostionice te i dalje biva okupljalište poznatih Rabljana, mjesto gdje se pije dobro vino, karta, jede ukusna dnevna marenda i gdje se od početka njeguje lokalna gastronomska tradicija tako da se nudi svakodnevno svježa riba iz rapskog akvatorija, ulov domaćih ribara, ali i druge morske delicije.

Obzirom na to, restoran "Labirint“ slovi među poznatijim rapskim ribljim restoranima na čijem se meniju uvijek može naći svježa riba pripremljena na način dobre rapske domaćice, hobotnica, inćuni, slana riba, raznovrsne školjke i rakovi, rapski gusti ujušak... Osim ribe, nudimo i bogatu ponudu mesnih jela, kao što je mesna plata Kruna kralja Tomislava ili biftek tartar koji se u Labirintu sprema pred gostom, što je prava rijetkost u današnjoj gastronomskoj ponudi. Jela se upotpunjuju domaćim maslinovim uljem, svježim povrćem i mirodijama, ali i domaćim vinima te bogatom vinskom kartom buteljiranih vina.


Gosti Labirinta mogu uživati u intimnoj atmosferi vanjske terase koju krase kameni zidovi primorskog stila te bunar ili u zanimljivoj sali koja podsjeća na stare rapske konobe s kaminom i pekom. Svakako je prednost restorana što se nalazi u samom centru staroga grada što posjetiteljima omogućava da nakon ugodne šetnje i razgledavanja Raba, svrate do njega.